Arcul de Tiumf, Bucureşti

RICERCA HOTEL


Arrivo
Partenza

Info:

cateva informatii practice pentru a vizita Bucuresti

Citeste »

News

Serviciul de asistenta

Serviciul de asistenta pentru clienti


 

Arcul de Tiumf

Situat în partea de Nord a Bucureştiului, pe Şoseaua Kiseleff, la intersecţia cu Bulevardele Constantin Prezan, Alexandru Averescu şi Alexandru Constantinescu, a fost ridicat din lemn şi stuc în anul 1922..
Împreună cu alte monumente din ţară precum Mausoleul de la Mărăşeşti, Crucea eroilor Neamului de pe Muntele Caraiman, Catedrala Încoronării de la Alba Iulia, dar şi cu Mormântul eroului necunoscut din Parcul Carol, Arcul de Triumf comemorează participarea victorioasă a României în primul Război Mondial.
În urma unor renovări, în anii 1935 – 1936, acesta a fost restructurat şi îmbrăcat în piatră, deoarece din cauza degradării structurii acestuia, devenise un monument incomod din punct de vedere arhitectural, pentru „Micul Paris

Arco di Trionfo, Bucarest


Forma sa este aceea a unui paralelipiped, având o temelie de 25 x 11.5 m şi o înălţime de 27m. Stâlpii, pe care este sprijinit monumentul, au scări interioare care duc spre terasa ce oferă o panoramă minunată. Faţadele sunt decorate cu sculpturi în piatră, reliefuri, medalioane, coroane regale şi chipurile Reginei Maria şi a regelui Ferdinand, care a contribuit la unirea principatelor române din anul 1918. La decorarea monumentului au contribuit sculptori renumiţi precum Ion Jalea, Cornel Medrea, Mac Constantinescu, Frederick Storck, Dimitrie Paciurea sau Constantin Baraschi.

 

De vizitat la Bucureşti

» Parcul Herăstrău

» Muzeul Satului

» Arcul de Triumf

» Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa”

» Ateneul Român

» Hanul Cu Tei

» Hanul lui Manuc

» Casa Poporului    

» Parcul Carol

» Muzeul Tehnic