Atenul Român, Bucureşti

RICERCA HOTEL


Arrivo
Partenza

Info:

cateva informatii practice pentru a vizita Bucuresti

Citeste »

News

Serviciul de asistenta

Serviciul de asistenta pentru clienti


 

Atenul Român

Istoria Ateneului Român are o strânsă legătură cu activitatea Societăţii Culturale „Ateneul Român” ce a fost înfiinţată în anul 1865 din iniţiativa unor personalităţi din domeniul culturii şi al ştiinţei.
S-a propus construirea unui adevărat templu închinat artelor, culturii şi ştiinţei româneşti, astfel, arhitectura avea să corespundă şi ea acestei destinaţii.
Ateneul Român este o sală de concerte din Bucureşti, iar locul unde astăzi se află această clădire, aparţinea familiei Văcăreştilor, familie de oameni bogaţi de la vremea aceea. Este situată pe Calea Victoriei în piaţa George Enescu, tot în această piaţă aflându-se şi sediul Filarmonicii.
Construcţia actualului edificiu a început în anul 1886, iar o parte din fonduri au fost adunate prin subscripţie publică la îndemnul "Daţi un leu pentru Ateneu"
Clădirea este precedată de un peristil, sprijinit pe şase coloane, iar sub acest peristil se află cinci medalioane în mozaic ce îi reprezintă pe cinci dintre marii conducători şi anume: Neagoe Basarab, Alexandru cel Bun, regele Carol I, Vasile Lupu şi Matei Basarab.

La interior există 600 de locuri la partere, 52 de loji, iar deasupra lojilor, de jur împrejurul tamburului cupolei se desfăşoară o frescă lată de 3 metri şi lungă de 70 metri, operă ce aparţine lui Costin Petrescu
Fresca conţine 25 de scene reprezentative din istoria României.

Ateneo Romeno, Bucarest

Programul Casei de Bilete 

Luni - închis
Marţi-Vineri
12:00 – 19:00
Sâmbătă-Duminică
16:00 – 19:00
Matinee duminicale
10:00 – 11:00
Preţul biletelor pentru concertele Filarmonicii George Enescu, la Ateneul Roman se împart în două categorii de concerte: simfonice şi camerale
Concerte Simfonice
26/34 RON (cu excepţia concertelor extraordinare)
Concerte Camerale
8/16 RON (cu excepţia concertelor extraordinare)
Momentan NU SE FAC REZERVĂRI de bilete prin telefon, website sau email. Această posibilitate urmează a fi implementată în viitorul apropiat..

De vizitat la Bucureşti

» Parcul Herăstrău

» Muzeul Satului

» Arcul de Triumf

» Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa”

» Ateneul Român

» Hanul Cu Tei

» Hanul lui Manuc

» Casa Poporului    

» Parcul Carol

» Muzeul Tehnic