Casa Poporului, Bucureşti

RICERCA HOTEL


Arrivo
Partenza

Info:

cateva informatii practice pentru a vizita Bucuresti

Citeste »

News

Serviciul de asistenta

Serviciul de asistenta pentru clienti


 

Casa Poporului

Casa Poporului (sau Palatul Parlamentului) se află în centrul oraşului Bucureşti, pe dealul Arsenalului de pe strada Izvor la vest şi nord-vest, la Nord se află Bulevardul Naţiunile Unite, Bulevardul Libertăţii la Est iar la Sud, Calea 13 Septembrie

Construcţia a luat naştere în anul 1983, la dorinţa conducătorului comunist, Nicolae Ceauşescu, iar ceremonia aşezării pietrei fundamentale a avut loc mai târziu, la data de 25 iunie 1984..

Clădirea Casei Poporului este a doua ca mărime după Pentagon. A fost înscrisă în Cartea Recordurilor, la capitolul "Clădiri Administrative", cu o suprafaţă desfăşurată de 330.000 metri pătrati. Datorită volumului de 2.250.000 de metri cubi ai săi, ocupă locul 3 în lume după clădirea de asamblare a rachetelor de la Cape Canaveral, Florida şi după piramida din Mexic a lui Quetzalcoatl, şi depăşeşte cu 2% volumul piramidei lui Keops din Egipt.

Are aproximativ 1000 de încăperi dintre care 440 sunt birouri, mai mult de 30 de Săli şi saloane, 4 restaurante luxoase, 3 biblioteci bine dotate, două parcări subterane, o sală de concerte dar şi un stadion care în momentul de faţă este transformat în depozit, restul fiind camere de deservire.
Clădirea are 12 nivele la suprafaţă şi alte 8 subterane.

Palatul este deschis vizitării de către turişti şi oferă programe de vizitare în mai multe limbi de circulaţie internaţională.

Tarif şi program de vizită:
Tarif intrare: 15 lei
Pensionarii, elevii şi studenţii au acces gratuit doar pe baza talonului de pensie, carnetul de elev/student.
Vizitele se fac zilnic între orele 10:00 şi 16:00, individual sau cu grupul.

De vizitat la Bucureşti

» Parcul Herăstrău

» Muzeul Satului

» Arcul de Triumf

» Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa”

» Ateneul Român

» Hanul Cu Tei

» Hanul lui Manuc

» Casa Poporului    

» Parcul Carol

» Muzeul Tehni