Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa - Bucureşti

RICERCA HOTEL


Arrivo
Partenza

Info:

cateva informatii practice pentru a vizita Bucuresti

Citeste »

News

Serviciul de asistenta

Serviciul de asistenta pentru clienti


 

Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa

Muzeul, încă de la intrare, oferă vizitatorului o fascinantă călătorie prin timp. Aici afli cum a luat naştere Universul, cum s-a format planeta pe care trăim, cum au evoluat diverse tipuri de animale preistorice dar şi despre factorii care au influenţat dispariţia acestor animale; cum s-au adaptat vieţuitoarele la diverse moduri de viaţă dar şi cum s-a ajuns la diversitatea formelor de viaţă din zilele noastre.
Domnitorul Alexandru Ghica a fost cel care a semnat decretul în baza căruia s-a fondat „Museul Naţional” din Bucureşti. Iniţiativa fondării a avut-o fratele domnitorului, Mihalache Ghica, acesta fiind totodată şi principalul mare donator.
Mihalache Ghica a donat un număr semnificativ de peşti, păsări, mamifere şi fosile. A mai oferit şi 1250 de monede greceşti, romane şi bizantine dar şi 150 de minerale, una dintre ele conţinând 213 cochilii de moluşte.

Museo nazionale di storia naturale Grigore Antipa, Bucarest


În decursul anilor 1973 – 1974 muzeul a organizat prima expeditie ştiinţifică ce avea să se desfăşoare peste hotare. S-au colectat numeroase specii de animale din Tanzania, fapt ce avea să contribuie la mărirea numărului de colecţii ale muzeului. Acestea au stat la baza unor importante lucrări ştiinţifice.    

Facilităţi: Reduceri studenţi; Reduceri elevi

www.antipa.ro

De vizitat la Bucureşti

» Parcul Herăstrău

» Muzeul Satului

» Arcul de Triumf

» Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa”

» Ateneul Român

» Hanul Cu Tei

» Hanul lui Manuc

» Casa Poporului    

» Parcul Carol

» Muzeul Tehnic