Hanul lui Manuc, Bucureşti

RICERCA HOTEL


Arrivo
Partenza

Info:

cateva informatii practice pentru a vizita Bucuresti

Citeste »

News

Serviciul de asistenta

Serviciul de asistenta pentru clienti


 

Hanul lui Manuc

Hanul Manuc sau Hanul lui Manuc este un important obiectiv turistic dar şi monument istoric, loc care astăzi funcţionează în regim hotelier cu camere ce încă mai păstrează atmosfera vremurilor de demult.
Hanul, o impresionantă locaţie din lemn, a fost construit în anul 1808 de către un armean bogat cunoscut sub numele de Manuc Bei, ce a fost silit să se stabilească în capitala Ţării Româneşti din cauza războiului ruso-turc.

Arhitectura sa era destul de inovativă la vremea aceea, deoarece Manuc dorea ca hanul său să nu aibă alura de fortăreaţă ca cea a hanurilor din secolul al - XVIII – lea.
Locul pe care a fost construit hanul, a aparţinut până la sfârşitul secolului al – XVIII - lea, Curţii domneşti însă odată cu acest teren, Manuc Bei mai cumpără şi alte moşii: Dragomireştii din Vale, Dragomireştii din Deal, Curtea Veche, Bolasca, Trămudeasca, Giuleşti, Popeşti, Mudurgan, Brobodeţ, Hagi-Gheorghe, Cuhneşti, şi altele, pomenite în testamentul său din 1815. Din descrierile de la începutul secolului al - XIX – lea reiese că la subsol se aflau 15 pivniţe boltite, la parter se regăseau 23 de prăvălii, două saloane mari, zece magazii, camere pentru servitori, bucătării dar şi un tunel în care încăpeau cam 500 de persoane.

La etaj existau 107 de odăi (camere), cele mai multe folosite pentru oaspeţi. În curtea interioară exista o cafenea şi o mică grădină cu fântână arteziană, mai exista de asemenea şi o cramă. Între faţada dinspre Dâmboviţa şi râu se costruise un chei de piatră, lat de peste un metru.

Hanul lui Manuc, Bucarest

De vizitat la Bucureşti

» Parcul Herăstrău

» Muzeul Satului

» Arcul de Triumf

» Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa”

» Ateneul Român

» Hanul Cu Tei

» Hanul lui Manuc

» Casa Poporului    

» Parcul Carol

» Muzeul Tehni