Hotelurile din Bucureşti - Ce să vezi, la Bucureşti, cum se ajunge la București, Unde să dorm în București

RICERCA HOTEL


Arrivo
Partenza

Info:

cateva informatii practice pentru a vizita Bucuresti

Citeste »

News

Serviciul de asistenta

Serviciul de asistenta pentru clienti


Bine aţi venit la Bucureşti!

 

Oraşul Bucureşti este unul dintre cele mai vechi oraşe ale bătrânului continent Europa.
Fiind un important centru economic, istoric, cultural al Europei de Est şi asemănându-se din punct de vedere arhitectural cu oraşul Paris, acesta a fost numit “Micul Paris”.

Populaţia: aproximativ 2 milioane de locuitori, ceea ce face ca oraşul să fie a şasea capitală ca şi mărime din Uniunea Europeana. De fapt aici se adună în fiecare zi peste 3 milioane de oameni. Bucureştiul a fost primul oraş din întreaga lume iluminat cu gaz lampant.
Este un oraş aflat într-o continuă dezvoltare, cunoscând mari schimbări încă de pe vremea când acesta era doar o cetate (Cetatea Dâmboviţei).

Oraşul a trecut prin mai multe perioade istorice, fiecare perioadă punându-şi amprenta prin arhitectura de la acea vreme: de la regat la era comunistă şi apoi la cea modernă.

A fost menţionat pentru prima dată în istorie în anul 1459 când a fost ridicat la rangul de capitală, de către domnitorul de la vremea aceea, Vlad Ţepeş.
Capitala României, este situată pe malurile râului Dâmboviţa, ce se varsă în râul Argeş, care este un afluent al Dunării. De menţionat ar fi şi lacurile Herăstrău, Floreasca, Lacul Tei sau Lacul Colentina ce se întind de-a lungul râului Colentina.

 

Bucarest Guida di Bucharest

 

De vizitat la Bucureşti

» Parcul Herăstrău

» Muzeul Satului

» Arcul de Triumf

» Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa”

» Ateneul Român

» Hanul Cu Tei

» Hanul lui Manuc

» Casa Poporului    

» Parcul Carol

» Muzeul Tehnic