Muzeul Technic, Bucureşti

RICERCA HOTEL


Arrivo
Partenza

Info:

cateva informatii practice pentru a vizita Bucuresti

Citeste »

News

Serviciul de asistenta

Serviciul de asistenta pentru clienti


 

Muzeul Technic

Muzeul Tehnic Dimitrie Leonida este o creaţie a marelui om de ştiinţă român, al cărui nume îl poartă. A luat naştere în anul 1909 iar de atunci a cunoscut mai multe reorganizări.
Profesorul inginer Dimitrie Leonida a avut o deosebită grijă pentru popularizarea ştiinţei româneşti. În perioada când D. Leonida efectua studiile universitare la Munchen a vizitat Muzeul Tehnic din acel oraş, dorind ca mai târziu să amenajeze unul asemănător în ţara lui natală.
În anul 1908 a înfiinţat prima şcoală de electricieni şi mecanici din România iar mai târziu, cu elevii săi, a reuşit să strângă primele piese care aveau să constituie piesa de sprijin a viitorului muzeu.
În muzeu se regăsesc piese de o mare valoare documentară ce ilustrează spiritul inventiv al poporului român, printre care se numără şi următoarele:

Dintre piesele cele mai importante ale muzeului se pot menţiona următoarele:

În cadrul muzeului funcţionează "Colecţia Henri Coandă", colecţie ce evocă prin machete, fotografii, multiplele preocupări ale savantului român, Henri Coanda (1886-1972 ), autorul a peste 250 de invenţii pentru care a obţinut 700 de brevete în diferite ţări ale lumii.

Il Museo Tecnico “Dimitrie Leonida”

De vizitat la Bucureşti

» Parcul Herăstrău

» Muzeul Satului

» Arcul de Triumf

» Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa”

» Ateneul Român

» Hanul Cu Tei

» Hanul lui Manuc

» Casa Poporului    

» Parcul Carol

» Muzeul Tehni