Referiri istorice - Bucureşti

RICERCA HOTEL


Arrivo
Partenza

Info:

cateva informatii practice pentru a vizita Bucuresti

Citeste »

News

Serviciul de asistenta

Serviciul de asistenta pentru clienti


Referiri istorice

Bucureştiul a fost menţionat pentru prima dată în documentele istorice în data de 20 septembrie 1459 în actul prin care domnitorul de la vremea respectivă, Vlad Ţepeş, a confirmat o donaţie făcută unor mici feudali

Există o legendă a faimosului oraş ce spune că numele de Bucureşti vine de la un oier pe nume Bucur ce s-a stabilit pe malurile Dâmboviţei din zilele noastre, dar la fel de plauzibilă pare a fi şi varianta că ar fi existat un pădurar sărac ce locuia împreună cu o fată pe nume Dâmboviţa, într-o pădure mare. Se pare că fata cunoştea toate cărările, potecile, vieţuitoarele dar şi toate secretele pădurii.
Într-o zi, un prinţ din locuri îndepărtate s-a rătăcit în acea pădure şi i-a cerut fetei să îl ajute să găsească drumul de întoarcere. Aceasta a fost bună şi i l-a arătat însă prinţul văzând gingăţia şi frumuseţea fetei, a cerut-o de nevastă. Dâmboviţa insă ii spuse prinţului că ea era deja promisă lui Bucur iar acesta auzind spusele fetei a dorit să ii dăruiască un cuţit şi o sfârlează de lemn pe care dacă o învârtea i se îndeplinea orice dorinţă.

bucarest

După întâlnirea cu prinţul, fata a mers repede la logodnicul ei şi dorind să îi dovedească ce mult îl iubeste şi că i-a fost fidelă, a înfipt cuţitul într-o stâncă de unde a ţâşnit un izvor de apă pură, curată precum lacrima fetei. Acesta a fost denumit după numele fetei, iar Bucur a dat aşezării numele lui

Istoria contemporană

După cel de-Al Doilea Război Mondial se pare că a fost bine venită puterea populară ce a dat naştere mai apoi puterii comuniste. Puterea comunistă a venit cu schimbări majore pe plan industrial, economic dar şi architectural.
Tot în această perioadă au apărut si giganţii industriali dar şi renumitele blocuri tip "cutie de chibrituri"
În istoria contemporană merită amintit că un rol important l-a avut conducătorul Nicolae Ceauşescu renumit pentru faptul că dorea să facă din Bucureşti dar şi din România un loc deosebit.
Acesta este şi unul din motivele pentru care a şi ordonat să se construiască Casa Poporului ( astăzi numită Palatul Parlamentului ), a doua clădire din lume ca mărime.

Cu toate că regimul comunist a avut o influenţă majoră asupra industriei, arhitecturii dar şi a altor domenii, se pare că oamenii nu au primit cu braţele deschise această schimbare bruscă, astfel luând naştere revoluţia din Decembrie 1989, odată cu ea prăbuşindu-se şi acest regim mult prea sever.